Grillet salat med bulgur

Heldigvis er der stadig lidt varme udenfor, så hvorfor ikke fejre det, ved at grille nogle lækre grøntsager?! Hvis du synes det lige er koldt nok, eller ikke ejer en grill, så bare rolig - du kan sagtens lave denne opskrift indendørs. For den bedste effekt skal du bruge en varmluftsovn, og så slutte af med grill funktionen. På denne måde får du stadig det flotte udseende!

HOVEDRET / 2 SERVERINGER / 30 MIN / NEM

Three servings of grilled salad, next to a large empty serving bowl

Ingredienser 

 • 1.5 Courgetter

 • Et halvt løg

 • 4 tomater

 • 2-3 hele hvidløg

 • En halv chili

 • 10 styk frisk brøndkarse

 • 2 spsk olivenolie

 • 133 gr. bulgur

Sådan gør du

 1. Forbered kul til grillen, eller forvarm en ovn til 220 grader C.

 2. Skyl bulgur under koldt vand, i en si. Tilføj den skyllede bulgur til en gryde, og fyld med vand, til det lige akkurat dækker bulguren. Kog i 8-10 minutter under et låg, ved lav temperatur. Lad derefter den kogte bulgur køle af, ved at placere den tilbage i en si.

 3. Halver alle grøntsagerne på langs, bortset fra hvidløg, der grilles hel. Grill grøntsagerne på begge sidder, indtil de bliver møre og får flotte grillmærker. Hvis du bruger en ovn, tilføjes grøntsagerne til en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen, til de er møre, og let gyldne på toppen. 

 4. Tag grøntsagerne af grillen, og pil løget, inden det hele skæres i mindre mundrette bidder. Overfør det til en stor skål, og bland det hele sammen med bulguren. Hvidløget kan nemt presses ud af skrællen, når det har været på grillen.

 5. Bland grøntsager og bulgur sammen med hakkede urter, olivenolie og salt. Hvis du vil have lidt syrlighed, kan du smage det til med citronsaft eller en let eddike.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Barnemad

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere