Grønkålssalat med bagt sød kartoffel og kikærter

Her er en lækker, flot salat, der giver dit vintergrønt en smag af forår!

HOVEDRET / 3-4 SERVERINGER / 60 MIN / NEM

INGREDIENSER

  • 500 g søde kartofler, uden skræl

  • 1 dåse kikærter (230 g kikærter, kogt og drænet)

  • 100 g kål, vægt uden stilke

Dressing:

  • 4 spsk olie

  • 1 tsk rød karry pasta

  • 1 appelsin, juicet (ca. 1 dl orangejuice)

  • 2 fed hvidløg, finthakket

  • 1 cm ingefær, finthakket

  • ½ - 1 tsk røget paprika

  • Salt og peber

 

kale salad

SÅDAN GØR DU 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

  2. Skræl og skyl de søde kartofler, og skær dem i små tern (ca. 1x1 cm).

  3. Dræn kikærterne fra aquafaba (det kaldes vandet i dåsen med kikærter)

  4. Tilføj de små tern sød kartoffel og kikærterne til en skål.

  5. I en anden skål tilføjes alle ingredienserne til dressingen. Pisk alle ingredienser godt sammen og smag til.

  6. Tilføj dressingen til skålen med søde kartofler og kikærter, indtil det hele er godt dækket.

  7. Spred grøntsagerne ud over en stor bageplade. 

  8. Placer bagepladen i ovnen, og bag i omkring 40 minutter. Efter 20 minutter vendes de søde kartofler og kikærterne, med enten en palet eller ske. 

  9. I mellemtiden skylles den grønne kål, og stilkene fjernes.

  10. Hak kålen i små stykker, og tilføj til en skål. 

  11. Nu skal du presse kålen med hænderne i omkring 2 minutter. Når du gør dette, bliver den blødere, og nemmere at spise. 

  12. Lad de søde kartofler og kikærterne afkøle i 5 minutter, før de tilføjes til skålen med kålen. 

  13. Bland det hele sammen.

  14. Så er du klar til servering - Velbekomme! 

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Sofie Birkelyng.