Glutenfri Sød kartoffel brownie med blodappelsin

Disse glutenfri søde kartoffel brownies er ultra-fyldige og bløde, og ja, så er de lavet af søde kartofler. Det betyder at de er super sunde, og har et lavt kalorieindhold.  

DESSERT / 2-3 SERVERINGER / 1 TIME / MELLEM

A serving slate with three slices of sweet potato brownies, topped with blood orange slices

Ingredienser:

  • 400 g søde kartoffler, skrællet, rå vægt

  • 70g rismel eller boghvedemel

  • 80g glutenfri havregryn

  • 100 g sukker

  • 3 spsk. sirup

  • ½ blodappelsin, juicet

  • 5 spsk. kakao pulver

  • 1 spsk. kanel

  • 2,5 spsk. psyllium loppefrøskaller, HUSK

Topping / Glasur:

  • 1 dl flormelis

  • ½ blodappelsin, juicet

  • Måske lidt vand

Sådan gør du:

  1. Skyl og skræl de søde kartofler, og skær dem i mindre stykker, ca. 3-5 cm.

  2. Kog vand i en mellemstor gryde, og tilføj de søde kartofler her.

  3. Kog de søde kartofler i 15 minutter (de skal næsten være for møre, og meget bløde). Forvarm en ovn til 200 grader C.

  4. Placer mel, havregryn, sukker, sirup, blodappelsin, kakao pulver og psyllium frøskaller i en food processor. Blend det hele sammen med de kogte søde kartofler.

  5. Blend indtil det er en blød masse. Smag til, og juster med lidt ekstra sirup eller blodappelsin saft.

  6. Placer kagedejen i et ovnfast fad, hvor bunden er dækket med bagepapir. Bag kagen i 20 minutters tid. Køl kagen ned, inden du laver glasuren, og hælder den over kagen.

  7. I en lille skål tilføjes flormelis med lidt blodappelsin saft, og røres sammen. Hvis konsistensen er for tyk, tilføjes mere vand eller saft, og der røres rundt igen.

  8. Hæld glasuren over kagen. Server og nyd!

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af SOFIE BIRKELYNG