Focaccia med kartofler, løg og bolsjebeder

focaccia with potatoes and beats

Denne opskrift er perfekt til varme sommerdage. Sammen med de farverige grøntsager skaber den en perfekt ret, der er perfekt til dig og dine kære. Du kan lave nok til et par dage, og gemme det i køleskabet. Til toppings kan du bruge et virvar af friske urter og grøntsager.

TILBEHØR ELLER SNACK / 2 TIMER 15 MIN / 4 SERVERINGER / MELLEM

INGREDIENSER

  • Dejen

    • 450g hvedemel 

    • 50g speltmel (du kan også bruge 50 g ekstra hvedemel)

    • 25g gær

    • 325 ml lunkent vand

    • 1 tsk salt

    • 1 spsk olivenolie 

  • Toppings

    • Olivenolie

    • 1 kogt kartoffel

    • Frisk timian

    • 2 fed hvidløg

    • ½ løg

    • 1 mellemstor bolsjebede (chioggia)

    • Salt

SÅDAN GØR DU

1. Opløs gæren i vandet, indtil der ikke er klumper tilbage. Bland det derefter sammen med mel og salt i en stor skål. Hæld olivenolie ovenpå melet, og bland så sammen med vandet. Brug en træske indtil dejen er svær at arbejde med, og brug så hænderne til at ælte det hele sammen.

2. Ælt dejen i ca. 10 minutter med lidt ekstra mel (50 - 100 g), når du er færdig, placeres dejen på en overflade drysset med mel, og dækkes med en stor skål, så den kan hæve i ca. 40 minutter.

3. Mens dejen hæver, koges kartoflen, bolsjebeden skæres i meget tynde skiver, og det samme med løget. Hak hvidløg og frisk timian fint, og bland godt sammen med 2 spsk olivenolie. Når kartoflen er færdig med at koge, køles den ned i koldt vand, og hakkes derefter i små stykker.

4. Når dejen er klar, forberedes et ovnfast fad med olie eller lignende, inden dejen placeres heri. Prik små huller i dejen (ikke hele vejen igennem), og hæld hvidløgs-timian dressing over dejen (spred det godt rundt), og tilføj så alle toppings. Prøv at skubbe kartofler og bolsjebederne lidt ned i dejen, så det ikke bare ligger ovenpå.

5. Find et fugtigt viskestykke, og dæk dejen med det, så det kan hæve i yderligere 45 minutter. Når der er 20 minutter tilbage, forvarmes ovnen til 200 grader C, varmluft.

6. Når dejen er færdig med at hæve, sættes den i ovnen i 25 minutter. Når tilberedt, hældes der olivenolie over, og den sættes til side for at køle af i 10 minutter. Og så er focacciaen endelig klar til at blive nydt! 

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim. 

Opskrift af Cæcilie Gade