Blomsterkål (Flower Sprouts) Frokost Skål

Med sorte ris og miso dressing

Her får du en farverig frokostskål, der ikke bare mætter øjnene, men også maven - og så er den super sund. Du kan i bund og grund samle skålen lige som du ønsker. Bare tilføj hvad du har i køleskabet. Vi brugte blomsterkål, overskydende gulerødder og agurker. Plus lækre syltede løg og sprød vinter purslane.

A bowl with flower sprouts and lots of colourful veggies, with chopsticks

FROKOST / 2 SERVERINGER / 20 MIN / MELLEM

Ingredienser

Som sagt, du kan bruge lige hvad du ønsker.

  • Sorte ris (find det i asiatiske supermarkeder eller Irma)
  • 2 håndfulde blomsterkål
  • En agurk
  • En gulerod
  • En appelsin
  • En håndfuld vinter purslane
  • Syltede løg
  • Ristede sesamfrø
  • Syltet ingefær
  • Frisk chili

Til dressing:

  • A spsk miso pasta (lys)
  • 3 spsk sesamolie
  • 2 spsk risvinseddike
  • En smule citron- eller limesaft
  • En smule honning

Sådan gør du 

  1. Kog risene i henhold til instrukserne. Sorte ris tager længere at tilberede end hvide, så regn med at skulle bruge 30-40 minutter. Efter de er kogt, fjernes risene fra varmen, og hviler i ca. 10 minutter, inden der røres rundt med en gaffel.
  2. I mellemtiden skylles og forberedes frugt og grøntsager; Sauter blomsterkål i lidt olie, hurtig-sylt løg (se opskrift her), skær tynde strimler af agurk og gulerødder med en grøntsagsskræller eller mandolinjern, og skær også appelsin og chili i skiver.
  3. Lav dressing ved at blande ingredienserne sammen, og hæld dem over risene. Lad risene trække og køle af samtidig.
  4. Rist sesamfrø i en pande på lav-mellem varme, og bliv ved med at røre rundt i det. Lige så snart de begynder at blive gyldne, fjernes de fra varmen, inden de brænder og bliver sorte.
  5. Så er det tid til servering! Tilføj ris til bunden af skålen, og begynd så at samle dine friske ingredienser, så det ser pænt ud. Top endeligt med purslane, ristede sesamfrø, ingefær og chili. Velbekomme!

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.