Fastelavnsbolle med æblekompot og flormelis

Det er den tid på året, hvor dit Instagram feed bliver proppet med de infamøse fastelavnsboller, og vi kunne ikke lade være med at tilføje vores egen udgave til den søde samling. Denne fine udgave får du fra vores Eat Grim-kok Helene Forchhammer.  

INGREDIENSER

  • 600 g æbler

  • 1 dl vand

  • skal fra 1 citron

  • 1/2 tsk kanel

  • 1/4 tsk muskatnød

  • 55 g sukker


  • 1 dl vand

  • 100 g vand

  • 70 g smør

  • 3 piskede 


  • 2 dl fløde

  • 2dl creme fraiche (38%)

  • 1 spsk citronsaft

SÅDAN GØR DU

  1. Skær æblerne i små bidder, og tilføj dem til en gryde med sukker, vand og krydderier. Lad det simre over mellem varme, indtil æblerne er helt bløde. Tilføj så citronskal, og blend det hele sammen.

  2. Forvarm ovnen til 200 grader C.

  3. I en gryde smeltes smør i vand, ved mellem varme. Lad det simre i et par sekunder (men pas på med at vandet ikke fordamper).

  4. Derefter tilføjes alt melet til gryden, og der røres rundt med en træske, indtil dejen automatisk slipper fra siderne af gryden.

  5. Sluk for varmen, og lad dejen køle af i 5 minutter. Du vil ikke have at dejen er for varm, for så vil æggene koagulere, hvilket ødelægger dejen. Dejen skal absorbere æggene, så fedtet og proteinerne kan forbindes. Bland lidt af de piskede æg i dejen, lidt efter lidt, mens du hurtigt rører eller pisker rundt. Fortsæt på denne måde, indtil dejen er helt blød og fin, og den slipper fra siderne af gryden af sig selv.

  6. Derefter tilføjes lidt vand til en bageplade, der sættes nederst i ovnen. Placer en anden bageplade over denne, med bagepapir. Placer dejen på bagepladen med bagepapir, i stykker der er ca. 5 cm i diameter, og 2 cm høje.

  7. Bag i 30 minutter, eller indtil de er gyldne. Husk ikke at åbne for ovnen, før de er helt færdige - ellers falder de sammen!

  8. I mellemtiden piskes fløde, creme fraiche og flormelis sammen til en tyk konsistens. Skær bollerne i halve, og fyld med flødecremen og æblekompot, inden der pyntes med flormelis på toppen. 

Velbekomme!

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim. 


Opskrift af Helene Forchhammer (EatRealBeReal)