Lækre Pandestegte Artiskokker

Den fantastiske, prikkende artiskokblomst - ja, det er faktisk en blomst - skræmmer oftest folk. Om det er den sjældne optræden i supermarkederne, eller bare det faktum at den ud fra udseendet ser ud til at være besværlig, det er svært at vide hvad der holder folk væk. Men det er tid til at se udfordringen i øjnene; pandestegte artiskokker er svaret.

Før du starter, får du her en hurtig guide til, hvordan du kan arbejde med artiskokker. Find guiden her. 

TILBEHØR / 2 SERVERINGER / 40 MIN / MELLEM

Pan roasted artichoke flower served on a plate

Ingredienser

 • 4 artiskokker

 • 4 spsk rasp / brødkrummer

 • 2 spsk parmigiano reggiano

 • persille, finthakket

 • 2 fed hvidløg, i fine skiver

 • salt og peber, efter smag

 • 5 spsk Evo olie

 • 1 citron

Sådan gør du

 1. Halver artiskokkerne, og fyld en skål med vand og et skvæt citronsaft.

 2. Skyl artiskokker, og tør dem. Brug en skarp kniv til at skære lidt af toppen og stilken af, og knæk så de yderste blade af (ca. 2 lag blade), indtil du når ind til de mere bløde blade.

 3. Brug hænderne til at åbne bladene i midten af artiskokken, og vær forsigtig, mens du hiver eventuelle skarpe torne ud fra den farverige midte. Læg derefter artiskokken i skålen med vand og citron.

 4. I en skål blandes brødkrummer, parmigiano reggiano, persille, hvidløg, salt, peber og 2 spsk olie godt sammen. Brug en lille teske til at fylde midten af hver artiskok med noget af blandingen.

 5. Placer de fyldte artiskokker, så de står op en i stegepande, der er stor nok til at de kan være i et lag.

 6. Støvregn med olie, og drys lidt salt over. Tænd panden til mellem varme, og lad det hele tilberede i 20-30 minutter, indtil bunden af artiskokkerne er møre. Undervejs tilføjes lidt vand, for at sikre at artiskokkerne i hænger eller brænder sig fast til bunden.

 7. Når artiskokkerne er møre, er de klar til servering. Velbekomme!

 

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim. 

Opskrift af Mad & Delicacy 

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere