Lækker, sprød abrikos tærte

Lækker og sprød tærte, fyldt med marcipan og friske abrikoser. Denne tærte har et rustikt udtryk, og kendes også som en galette. Den er hurtig og nem at lave, og kan bages uden en tærteform. Server tærten varm, drysset med flormelis og gerne lidt frisk is eller sorbet.

Crispy apricot pie with marzipan

DESSERT / 8 SERVERINGER / 90 MIN / MESTER

Ingredienser:

Tærtedej

 • 125g koldt smør 

 • 50g hvedemel

 • 50g flormelis

 • 1/2 æg (brug resten til topping)

Fyld
 • 125g marcipan

 • 50g koldt smør

 • 2 æg

 • 6 friske abrikoser

Topping
 • 1/2 æg

 • 1 spsk rørsukker

 • 50g flormelis

Sådan gør du:

Tærtedejen
 1. Skær smørret i tern. Placer alle ingredienser til dejen i en skål, og ælt det hele sammen til en ensartet masse. Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter, og lav fyldet i mellemtiden. 

TÆRTEDEJ

 1. Pisk marcipan, smør og æg sammen.

 2. Skær abrikoser i halve og fjern stenen. Skær dem så i mindre skiver.

ANRET
 1. Rul dejen ud i en cirkel på en let melet overflade, brug en kagerulle. Overfør forsigtigt den runde dej til en bageplade, dækket med bagepapir.

 2. Fordel marcipan fyldet i midten af dejen - ca. 5 cm fra kanten. Placer så abrikos skiverne i marcipanen, og fold forsigtigt kanterne af dejen ind over tærten, så det dækker lidt af fyldet. Pens kanterne med det resterende æg, og drys med rørsukker.

 3. Bag tærten i ovnen i 30 minutter, ved 200 grader C, varmluft. Indtil den er gylden og sprød. Lad så tærten køle af, inden den drysses med flormelis, og servers.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Christina Bønding


Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere