Salat med agurk og avocado

Friske agurker med fyldige, bløde avocadoer og et pift fra en citron dressing. Denne salat er så forfriskende, og går også godt sammen med nye tomater!

Har du nogensinde stået med en avocado sten, og tænkt over at det egentlig er syndt bare at smide dem ud? Sådan behøver det faktisk ikke være! Her er lidt inspiration til, hvad du kan bruge stenen til.
Siden avocado stenen teknisk set er plantens frø, kan du gro din egen avocado plante! Rens stenen, find bunden og toppen af den (bunden har ofte en lille bule og kan være lidt lysere i farven). Placer 3 tandstikker i toppen af stenen, uden at stikke dem for langt ind. Placer den så i et glas med vand, så kun bunden er dækket til. Lad den sidde i et par uger, og husk at skifte vandet ud ofte. Når stenen begynder at spire, kan du overføre den til en krukke med jord, bare husk at lade lidt af toppen være fri over jorden. Så skal du bare vente tålmodigt, og lade den gro!
Andre idéer hvis du er virkelig kreativ; du kan bruge en skarp kniv til at skære mønstre i stenen, bare husk at passe på fingrene - du kan finde en masse inspiration online. Er du interesseret i mode, så kan du endda få naturlig pink farvestof ud af stenen. Mulighederne er endeløse!

SALAT / 3 SERVERINGER / 20 MIN / NEM

A bowl of cucumber and avocado salad

 Ingredienser:

 • 3-4 mellem agurker

 • 2 mellem avocado

 • 1 citron

 • olivenolie

 • salt

 • peber

 • 2 forårsløg (eller at lille lilla løg)

Sådan gør du: 

 1. Skyl og skær agurken, husk at fjerne midten, da den kan gøre salaten vandet.

 2. Hak avocado og forårsløg i små tern.

 3. Bland alle ingredienserne, og smag til med salt, peber og olivenolie. Riv lidt skal fra en citron, og juice så en halvdel, og bland både citronskal og saft med i salaten.

 4. Sæt på køl, indtil servering.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim

Opskrift af MARCELA SAMBOL

   Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

   Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

   Vores Eat Grim-kasser

   Mixy-kasse

   Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

   Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

   Læs mere

   Fruity-kasse

   Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

   Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

   Læs mere

   Family-kasse

   Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

   Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

   Læs mere