Sprøde linzer kartofler

Nogle gange kan det godt betale sig, at gøre sig umage med sine grøntsager. Disse sprøde kartofler er en af disse retter, hvor der skal lidt ekstra tid til, men slutresultatet er bare perfekt. Brug din fantasi når det kommer til urter og krydderier. Husk også at lave en god dip, som du kan nyde med kartoflerne.

TILBEHØR / 2 SERVERINGER / 60 MIN / NEM

Oven baked linzer potatoes with sour cream dip

Ingredienser:

 • Ca. 20 linzer kartofler

 • 50ml olivenolie

 • salt

 • peber

 • røget paprika

 • hvidløgspulver

 • 25g smør

 • persille

Til Dip: 

 • creme fraiche

 • forårsløg

 • salt

 • peber

Sådan gør du:

 1. Skyl og skræl kartoflerne, hvis det er nødvendigt. Kog kartoflerne, indtil en gaffel eller tandstikker går rent igennem, og dræn dem derefter. Forvarm en ovn til 220°C.

 2. I mellemtiden smeltes smørret med olivenolie, salt, peber, paprika, hvidløg og rør det hele sammen mens det smelter. Tilføj kartoflerne til krydderiblandingen, og vend det godt rundt.

 3. Dæk en bageplade med bagepapir, og placer kartoflerne i en plan flade, med lidt plads omkring dem. Nu kan du enten bruge hænderne (pas på varmen), eller en kartoffelmoser, til at flade kartoflerne ud, bare husk at de stadig skal holde formen nogenlunde.

 4. Drys med den overskydende smør- og olieblanding. Nu sættes bagepladen i den nederste del af ovnen, og gives 10 - 15 minutter.

 5. Efter bunden af kartoflerne får en gylden farve og er sprøde, flyttes bagepladen til midten af ovnen, og de gives endnu 10 - 15 minutter. Til sidst, placeres bagepladen øverst i ovnen, i 10 minutter yderligere.

 6. Mens kartoflerne bages, kan du lave dippen og hakke persillen. Til dippen skal du bruge creme fraiche. Krydr med lidt salt og peber, og tilføj hakket forårsløg. Du kan også bruge purløg, hvis du foretrækker det.

 7. Når kartoflerne er færdige i ovnen, drysses de med hakket persille, og nydes med den hjemmelavede dip. Velbekomme!

 

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

opskrift af MARCELA SAMBOL

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere