Kold kartoffel- og porresuppe

potato and leak soup

HOVEDRET / 1 TIME 25 MIN / 4 SERVERINGER / NEM


INGREDIENSER

  • 4 store kartofler, i mindre stykker
  • 2 porre, skåret i tynde skiver
  • 2 tsk smør
  • 2 tsk salt
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • ½ dl mælk
  • hakket frisk purløg til garniture
  • cayennepeber
  • creme fraiche

SÅDAN LAVER DU DET

  1. I en stor gryde tilføjes smør, og det smeltes over medium varme.
  2. Tilføj porre og salt, reducer varmen lidt og lad porrerne blive bløde over ca. 20 minutter, indtil de falder fra hinanden.
  3. Derefter tilføjes kartoflerne og bouillon, og det hele simres i 30 minutter, indtil kartoflerne er bløde.
  4. Blend hele blandingen med en stavblender, og tilføj mælk. Varm langsomt op igen, og smag til med cayennepeber og salt.
  5. Lad det køle af i køleskabet, og nyd det når det er afkølet.
  6. Server med en skefuld creme fraiche og drys med hakket purløg.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Cynthia Hule.