Cikorie- og oliventærte

En klassiker fra Italien, rustik og lækker tærte med cikorie, ansjoser i olie og oliven. Tærten bliver ofte brugt som snack og mellemmåltider - serverer du den med en kold øl, så er lykken gjort! 

TILBEHØR ELLER HOVEDRET / 8 SERVERINGER / 60 MIN / NEM

A pie tin with a freshly baked olive pie

Ingredienser

 • 2 lag færdiglavet tærtedej eller butterdej

 • 1 mellemstort hovede cikoriesalat

 • 4 ansjos filetter i olie, skåret i små stykker

 • 1 håndfuld sorte græske eller Gaeta oliven, uden sten

 • 2 fed hvidløg, presset

 • salt og olivenolie

 • 1 æggeblomme, til at pensle overfladen

 • Salt & peber efter smag

A slice of freshly baked olive pie

Sådan gør du

 1. Skyl cikoriebladene, trim stilken af, og skær de længste blade i halve.

 2. Varm en mellemstor stegepande ved mellem varme. Tilføj så olivenolie og hvidløgsfedene. Steg under omrøring i et par minutter, inden cikorien tilføjes. Rør rundt ofte, indtil bladene falder sammen, og dæk så panden med et låg, og lad det tilberede i 15 minutter. Fjern bagefter hvidløget fra panden, mens resten køler af.

 3. Smør en tærteform (rund, 22cm i diameter), og placer tærtedejen i et fladt læg. Brug derefter en gaffel, til at prikke små huller i dejen, så du undgå at det bobler op i ovnen.

 4. Placer cikorie på dejen i et plant lag, og tilføje derefter oliven og ansjoser. Dæk så tærten med den anden plade dej, og trim kanterne af, så den er flot lukket til. Brug fingrene til at presse de to lage dej sammen i kanten. Prik også gerne et lille hul i midten af tærten, så den varme luft kan slippe ud.

 5. Pensl overfladen af tærten med pisket æggeblomme, og bag derefter i ovnen ved 200°C i 30-35 minutter. Lad den derefter køle af, inden den nydes!

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

OPSKRIFT AF MAD & DELICACY

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere