Blomkålssuppe med løg

Blomkål kan godt være lidt svær at arbejde med, især fordi den meget nemt oxiderer, og bliver brun eller får pletter, hvilket får mange til at vælge denne lækkerbid fra. Men, oxideringen har ingen effekt på smagen, så hvis du kan se forbi det ydre, vil du blive belønnet med en fantastisk grøntsag, der kan bliver brugt i et virvar af retter. Denne opskrift på blomkålssuppe er nem at lave, og giver dig mulighed for at prøve råvaren på en spændende ny måde - det giver en overraskende cremet og fyldig suppe!

HOVEDRET / 3 SERVERINGER / 30 MIN / NEM

A bowl serving of cauliflower soup

Ingredienser 

  • Olivenolie

  • 1 spsk spidskommen

  • 1 spsk tørret koriander

  • Et stykke ingefær

  • 1 stort løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 (lille) blomkål

  • 4 stilke bladselleri

  • 3/4 L grøntsagsbouillon

  • 1-2 spsk citron saft

  • 240 g kogte grønne linser

  • 2 forårsløg

  • 4 spsk smør (eller olie)

  • Håndfuld koriander

  • Chili (efter smag)

Sådan gør du

  1. I en tør gryde, rist spidskommen og koriander. Efter 30 sekunder tilføjes olivenolie og hakket hvidløg, derefter hakket løg. Lad det stege ved lav varme. Når løget er gyldent, tilføjes det hakkede selleri, og ingefær. Hak blomkålen groft, tilføj det til gryden, og steg i 5-7 minutter.

  2. Tilføj 3/4 L grøntsagsbouillon. Lad det koge under låg, indtil grøntsagerne er bløde. Derefter tilsættes linserne. Blend halvdelen af suppen i en seperat skål eller gryde (afhængig af hvor meget du blender, varieres tykkelsen af suppen). Lad det så koge ved lav varme. Tilføj salt, peber og citron saft efter smag.

  3. Derefter tilføjes 2 spsk smør til en pande. Ved meget lav varme, steg forårsløget. Når løget er sødt og mørt, tilføjes resten af smørret og chilien. Du kan også tilføje lidt spidskommen. Sluk for varmen og tilføj hakket koriander til smørret.

  4. Så er det hele klar. Server suppen i en skål, top med kål, sky og smørsaucen.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Helene Forchhammer