Gulerodssalat med ristede mandler, feta og persille

SALAT / 2 SERVERINGER / 40 MIN / NEM

A bowl with a rainbow carrot salad, roasted almonds, feta and parsley

Ingredienser 

Saltede mandler (lav gerne dagen før)

  • 200 g mandler

  • 4 spsk salt

  • 2 dl kogende vand

Gulerodssalat

  • 2 rødløg

  • 7 gulerødder (jeg brugte lidt blandede farver)

    • Vendt i 2 spsk olivenolie, 1 tsk honning, salt, peber og 2 spsk balsamico 

  • 1 håndfuld feta

  • 1.5 dl bulgur (kogt med 3 dl saltet vand) 

  • 1 håndfuld saltede mandler (laves først)

  • 1 håndfuld frisk persille

  • Salt, peber og lidt citron 

Sådan gør du:

Saltede mandler (laves først)

  1.  Tilføj mandlerne til en skål, og fyld med kogende vand. Tilføj salt, rør rundt, og sæt til side i omkring 20 minutter.

  2. Dræn vandet fra mandlerne. Placer så mandlerne i et plant lag på en bageplade med bagepapir. Drys med ekstra salt, og bag i ovnen ved 150 grader, i 20 minutter.

  3. Bagefter køles mandlerne af, inden de puttes i en lufttæt beholder til opbevaring. 

Gulerodssalat

  1. Tænd for ovnen ved 200 grader C.

  2. Skær gulerødderne i kvarte eller halve (afhængig af størrelsen), og løget i kvarte. Vend i olivenolie, honning, salt, peber og balsamico. Giv dem så ca. 30 minutter i ovnen, når den er varm.

  3. Mens du venter: Kog 3 dl vand i en kasserolle. Når det koger, tilføjes salt og bulgur, og der skrues ned for varmen, sæt derefter en timer på 10 minutter. Efter de 10 minutter er gået, sættes bulguren til sidde i kasserollen, indtil gulerødderne er klar. Hvis du har lidt citronsaft, tilføjes det til bulguren og vendes rundt.

  4. Når gulerødder og løg er færdige, er retten klar! Find et fad, og tilføj først bulgur, så gulerødder, og top med frisk persille, salt peber og noget lækker feta ost, inden der pyntes med de saltede mandler. Nyd mens det er varmt!  

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af CAMILLE MAJA