Mandarin- og gulerods kage

Hvordan foretrækker vi vores grøntsager? Ikke bare i salte retter, men også i desserter og kager! Giv selv denne lette og lækre kage med gulerod, appelsin og mandariner et forsøg!

DESSERT / 8 SERVERINGER / 65 MIN / NEM

Ingredienser

 • 60 g sukker

 • 250 g mel

 • 3 æg

 • 50 g smør, blødt 

 • smør og mel til bageformen

 • 1,5 spsk bagepulver

 • 3 økologiske mandariner (både skal og saft)

 • 300 g gulerødder

 • flormelis, som pynt

Carrot and Orange cake

Sådan gør du 

 1. Skræl og blend gulerødder fint i en food processer, og sæt til side. Riv skal fra mandariner, og pres så saften.

 2. Forvarm ovnen til 170°C, med over- og undervarme.

 3. Adskil æggeblommer fra hvider. Derefter piskes blommerne sammen med sukkeret, indtil de er lette og luftige. Tilføj derefter det bløde smør, gulerødder, mandarin skal og saft til skålen, og bland godt sammen indtil du har en ensformet masse.

 4. Si melet ned i en skål med bagepulver. Tilføj så æggeblandingen, lidt ad gangen, og pisk undervejs, så du ikke ender med nogle klumper. Pisk æggehviderne separat, indtil de kan lave toppe der holder formen. Bland derefter æggehvider sammen med resten af ingredienserne, og vend forsigtigt sammen.

 5. Smør en rund bageform (ca. 20 cm i diameter med høje kanter), drys med et let lag mel, og pust det overskydende af. Hæld dejen i formen, og bag i 40-45 minutter, eller indtil en tandstikker kommer rent ud. Lad så kagen køle af, inden den tages ud af bageformen, og drysses med flormelis.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Mad & Delicacy 

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere