Kål stuvning

Det dejligste med en stuvning er, at det giver en masse frihed - ligegyldigt hvilken kål du foretrækker, kan du bruge lige den du har lyst til. Rosiner, honning og fund, giver retten masser af dybe og smagsnuancer, og så er det også nogle gange dejligt, at en ret bare kan passe sig selv, og hyggesimre på kogepladen.

HOVEDRET / 4 SERVERINGER / 1 ½ TIME / NEM

A white bowl filled with cabbage stew

Ingredienser 

  • ½ stort kålhoved

  • 4 gulerødder

  • 1 dåse kikærter

  • 4 små tomater

  • 1 løg

  • 1 squash

  • 60 ml rosiner

  • 2 tsk honning

  • 500 ml fond (grøntsag)

Sådan gør du

  1. Karamelliser løgene i en stor gryde - pas på med ikke at brænde dem på.

  2. Forbered alle grøntsagerne, ved at skære dem i mundrette stykker.

  3. Tilføj kål, gulerødder, tomater, squash og fond til gryden. Lad det simre i 1 time.

  4. Tilføj derefter kikærter, honning og rosiner, og lad det simre i yderligere 20 minutter.

  5. Serveres som den er, eller sammen med ris eller couscous.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.


Opskrift af Cynthia Hulé