Kål og løg pasta

Det er utroligt hvor søde løg og kål kan blive, bare ved at sautere det i en stegepande. Denne ret er en velkendt hverdagsret i min familie. Det er en stor bonus, at børnene også kan lide det, fordi det r sødt, og vi elsker at børnene elsker det, fordi det samtidig er sundt. Udover at være lækkert og sundt, er det vildt nemt at lave, med ingredienser vi har i køleskabet året rundt.

HOVEDRET / 4 SERVERINGER / 60 MIN / NEM

Bowl with cabbage and onion pasta

Ingredienser:

  • 1 mellem grøn eller hvid kål

  • 3 mellem løg

  • 500g pasta

  • salt

  • peber

  • olivenolie

  • 2 spsk smør

Sådan gør du:

  1. Skær løget i strimler, og sauter det med olivenolie. Når jeg vil have at det går hurtigt, tilføjer jeg salt og vand, mens de sauteres. Omkring 1-2 spsk vand, der røres rundt og derefter simrer. Gentag processen et par gange.

  2. Mens du sauterer løgene, kan du skære kålen, også i strimler. Du kan også skære det i små tern, men jeg foretrækker det i strimler, da det gør det nemmere for kålen at hænge fast ved pastaen.

  3. Salt kålen, og sæt det til side i et par minutter.

  4. Når løgene begynde at karamelliseres, tilføjes kålen til panden og det hele blandes rundt.

  5. Placer et låg ovenpå, og lad det stege. Bare husk at røre rundt en gang imellem.

  6. Krydr med salt og peber.

  7. Når kålen er blevet blød, kan du tilføje smør, og sautere videre.

  8. Når kål og løg har skiftet farve til en lysebrun kulør, er det tid til at smage til, og tilføje salt og peber, hvis nødvendigt.

  9. Placer kogt pasta i panden med løg og kål, og vend godt rundt.

  10. Nu vil al den lækre og søde kål og løg klistre sig fast til pastaen, og du er klar til at nyde retten. Den kan spises som en hovedret, eller serveres som tilbehør på middagsbordet.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af MARCELA SAMBOL