Butternut, kikærte og kartoffel suppe

Den kolde vintersæson er lig med varme og fyldige retter, og denne er virkelig et højdepunkt! Et perfekt blend af cremet og sød butternut, sammen med lidt bid fra kartofler, og lækre kikærter. Kan krydres lige som du ønsker, afhængig af om det skal være krydret, salt eller cremet.

HOVEDRET / 4 SERVERINGER / 40 MIN / NEM

A bowl of butternut, chickpea and potato soup, next to some autumn leaves

Ingredienser 

  • 300 g butternut squash uden skræl, hakket i små stykker

  • 250 g kikærter

  • 1 mellem kartoffel, skrællet og hakket

  • 1 fed hvidløg, pillet og presset

  • 2 -3 spsk EVO olie

  • 80 - 100 g tør tagliatelle pasta, brudt og grove stykker med hænderne

  • salt og peber, efter smag

  • varmt vand

Sådan gør du

  1. Placer en mellemstor gryde på komfuret, og tilføj olie og hvidløg. Lad det stege i et minuts tid. Skru op for varmen, og tilføj så kikærter og butternut. Fjern hvidløg og bland sammen.

  2. Lad det hele svede af i et par minutter, mens du rører rundt. Krydr med salt og peber.

  3. Tilsæt halvandet glas varmt vand; skru ned for varmen, dæk gryden med et låg, og lad det simre i 10 minutter.

  4. Tilføj 2 glas varmt vand mens suppen simrer, og tilføj så pastaen. Rør rundt mens det simrer. Husk samtidig at tjekke, at pastaen ikke hænger fast i bunden af panden.

  5. Efter ca. 5 minutter smages suppen til, med bl.a. salt og peber. Juster tykkelsen af suppen ved at lade den koge ind og reducere, eller tilføj lidt vand, hvis den er for tyk. Serveres varm.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Marinella Greco (from Mad & Delicacy)