Bruschetta med avocado og pocheret æg

Har du brug for en mættende morgenmad eller let frokost i solen? Her er svaret.

MORGENMAD / 20 MIN / 4 PAX / NEM

INGREDIENSER

2 mellemstore avocado

4 æg

4 skiver brød af god kvalitet

Citronsaft

Evo olie

Salt og peber

SÅDAN LAVER DU DET

1) Skær avocadoerne i halve, fjern stenen og skrællen. Skær i mindre stykker og gem i en skål. Krydr med olie, salt og citronsaft. Brug så en ske til at mose avocadoen og blande ingredienserne.

2) Forbered det pocherede æg (brug så friske æg som muligt). Fyld en lille kasserolle så den er 2/3 fyldt med vand, og bring i kog, før varmen reduceres. Tilføj en spsk eddike til vandet. Åben ægget ned i en mindre kop eller beholder, brug en træske til at få vandet i bevægelse i en cirkel, og hæld så roligt ægget ned i vandet. Pocher ægget i ca. 2-3 minutter, mens du nænsomt vender det rundt og sikrer at det hele tiden er dækket af vand. Når æggehviden er fast, kan du bruge en hullet ske til at fjerne den fra vandet. Gentag denne process for resten af æggene. Placer dem roligt på et stykke køkkenrulle, så de kan tørre af.

3) Toast brødet i omkring 5-6 minutter, indtil det har fået lidt farve på begge sider. Du kan også bruge en grill eller en pande for at sikre at brødet bliver sprødt.

4) Spred så avocado-blandingen over brødet og dryp med lidt olie..

5) Placer det pocherede æg ovenpå toasten, og krydr med friskkværnet peber. Så er du klar til servering.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Mad & Delicacy