Lækre brownies af rødbederester

Denne opskrift er en 2-for-1, du får nemlig ikke bare en lækker og frisk juice, men du har endda mulighed for at bruge det resterende frugtkød fra juicen, til at lave de mest utrolige brownies. Hvis det ikke er en win-win situation, så ved vi ikke, hvad der er.

DESSERT - 8 SERVINGER - 45 MIN - MELLEM

Ført, skal du lave juicen! Det handler mest om præferencer, men i denne opskrift brugte vi:

  • 1 juicer

  • 1 stor eller 2 små rødbeder, skrællede og i skiver

  • 1 citron, skrællet og i kvarte

  • 2 appelsiner, eller andre citrusfrugter, skrællet og kvarte

  • 1 ingefærrod

  • 2 æbler, i kvarte

Og så tilføjer du bare grøntsager og frugter en efter en til juiceren, indtil du har en fyldt kande med lækker juice! Husk at gemme resterne fra juiceren, siden det skal bruges til opskriften på brownies af .506.

Brownies made with beetroot pulp

Ingredienser til brownies

  • 140 g smør

  • 3 hele æg

  • 40 g hakket mørk chokolade

  • 40 g usødet kakaopulver

  • 200 g sukker

  • 1 tsk salt

  • 50 g mel

  • 50 g rødbede rester

  • 2 g bagepulver

Sådan gør du

  1. Bland alle de flydende ingredienser i en røremaskine, eller i en skål, med en håndmixer.

  2. Tilføj langsomt alle de tørre ingredienser. Tilføj også den overskydende rødbede fra juiceren. Bliv ved med at blande det sammen, til det er samlet.

  3. Forvarm ovnen til 170°C. Smør et ovnfast fad, eller en kageform, med smør, og fyld med kageblandingen.

  4. Sæt blandingen i ovnen i omkring 20 minutter, eller indtil en kniv kommer rent ud.

  5. Valgfri topping: 500g 38% fedt creme fraiche, blendet med en håndfuld friske bær, flormelis og en knivspids salt.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.


Opskrift af det kulinariske laboratorie .506