Artiskok med ramsløgssmør

Er du klar til at imponere ved middagsbordet? Denne lækre tapas, lavet med smukke lavendel-farvede artiskokblade, vil feje benene væk under dine gæster.

Artiskokken er en virkelig smuk planter, der skiller sig meget ud, når den sammenlignes med andre salater og grøntsager. Artiskokker er i samme familie som tistler, men heldigvis har de ikke samme prikkende effekt. Denne ret er perfekt som starten på en større middag, og så er artiskokker også utroligt smukke som de er - her er der ikke brug for yderligere dekorationer. 

FORRET & TAPAS / 3-6 SERVERINGER / 40 MIN / NEM

Leaves of artichoke with wild garlic butter

Ingredienser:

  • 3 store artiskokker

  • 1 citron, i skiver

  • 2-3 fed hvidløg

  • Vand

  • Salt / Peber

Hvidløgssmør:

  • 2-4 fed hvidløg, finthakket

  • 4-6 blade ramsløg, finthakket

  • 150 g plantebaseret smør, f.eks. Naturli "smørbar" eller "smørblok"

Sådan gør du: 

  1. Tilføj en masse vand, citronskiver og hvidløgsfed til en stor gryde, og sæt i kog.

  2. Skær lidt af stilken/bunden af artiskokkerne af, inden de placeres i de kogende vand.

  3. Lad det koge i 15-20 minutter. I mellemtiden laves hvidløgssmøret.

  4. I en skål tilføjes plantebaseret smør, finthakket hvidløg, og blandes godt sammen. Sæt på køl i køleskabet, og tag først ud et par minutter inden servering. 

  5. Dræn vandet fra gryden med artiskokker, og placer dem derefter på et serveringsfad, så de kan køle af.

  6. Retten nydes ved at man spiser den inderste, møre del af artiskokbladene, sammen med rigeligt smør og et drys salt og peber. Velbekomme!

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

 

Opskrift af SOFIE BIRKELYNG