Æble-kanel støbejerns dessert

Der er bare noget helt unikt ved at bage desserter i støbejernspander. Sammenlignet med et almindeligt ovnfast fad, bliver støbejern varmet op på en anden måde, hvilket holder på temperaturen, og sikrer at indholdet får en helt utrolig tekstur. Som en ekstra bonus, bruger denne opskrift virkelig lækre æbler, og afhængig af sorten du bruger, kan du enten ende med en sød og saftig kage, eller noget med lidt mere bid og syre. Så lær dine æble sorter at kende!

DESSERT / 45 MIN / 2-4 SERVINGER / NEM


INGREDIENSER

  • 300 ml mel (350 ml, hvis du udelader proteinpulver)

  • 2 tsk bagepulver

  • ½ tsk natron

  • 2.5 tsk tørret kanel

  • ½ tsk kardemomme 

  • 1 spsk brun sukker / farin 

  • 1 æg 

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 overmodnet og brunlig banan 

  • 2 spsk mælk

  • 2 store skefulde græsk yoghurt

  • 60 g finvalsede havregryn

  • 38 g Vanilla Milkshake proteinpulver af Bodylab

  • 1 tsk vanilje ekstrakt (hvis du ikke bruger protein pulver)

 

  • 2 mellemstore æbler, uden skræl 


  • 60 ml mel til at vende æbler i

  • 1 spsk olivenolie eller smør til støbejernspanden


Kanel-sukker topping:

  • 2 spsk brunt sukker / farin 

  • ¼ tsk kardemomme 

  • 1 tsk tørret kanel

    SÅDAN GØR DU

    1. Forvarm ovnen til 190 grader C, varmluft.

    2. Skyl, skræl og skær æblerne i 1 cm tern.

    3. Placer støbejernspanden i ovnen og varm op.

    4. I en stor skål, bland olivenolie, æg og banan, og bland sammen, indtil klumperne forsvinder. Tilføj mælk, yoghurt, kanel, brunt sukker, kardemomme, vanilje (hvis du ikke bruger protein pulver), og bland det hele sammen. 

    5. Tilføj derefter de resterende ingredienser, undtagen æblerne. Vend æblerne i ½ spsk mel, og fold dem derefter ind i dejen.

    6. I en lille skål, bland ingredienserne til kanel-sukker toppingen.

    7. Placer 1 spsk smør eller olivenolie i støbejernspanden, og varm i ovnen i 5 minutter, før panden tages ud igen, og fyldes med dejen. Tilføj ekstra mælk, hvis dejen virker for tør - du skal kunne fordele den plant i panden. Drys derefter med ¾ af kanel-sukker toppingen.

    8. Bages i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil en kagetester eller tandstikker kommer rent ud af dejen. Tag ud af ovnen, og drys med det overskydende kanel-sukker, og server.

    Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim

    Opskrift af Gillian Szucs.